Cathy Kelly: Mindig és örökké


A borítója borzasztó és csak azért vettem le a polcról és fordítottam meg, mert Rosamunde Pilcher nevét feltüntették a fedlapon. Hatalmas mákomra. Mivel a könyv szinte letehetetlen.:) Modern Pilcherként tudnám jellemezni, de azért egy kategóriával hátrébb áll.
Mindenesetre sokféle nőtípust vonultat fel és a kétgyerekes dolgozó anyukával annyira azonosulni tudtam, hogy amikor a könyvbeli nő felmondott és beolvasott a főnökének, akkor engem is teljesen elkapott a harci láz.:) Szóval, kisgyerekes dolgozó anyukáknak csak hétvégi olvasmány, de akkor kötelező!;-)

Játék:)

Fiorella és Amilgade hívott játszani! A szabályok egyszerűek: adott 5 szó, amihez 5-5 asszociációt kell írni, amit majd az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár által szervezett nyílt könyvtári napon, október 9-én fognak megbeszélni, kielemezni a résztvevők. A végén kisorsolnak egy Partvonal kiadós könyvcsomagot is. 

  1. Olvasás:nyugalom, tea, békesség, otthon, pihenés
  2. Kortárs magyar irodalom: unalmasnak vélt, ismeretlen, Kondor Vilmos (ő nagyon jó!), irodalom óra, erőltetett
  3. E-könyv: új, praktikus, hideg, kicsit negatív, elkerülhetetlen
  4. Könyves blogok: ötletforrás, szórakozás, kíváncsiság, újdonság, véleménycsere
  5. Könyvtár:könyvek, izgatottság, keresgélés, öröm, filmek

Elvileg öt embernek tovább kellene adnom, de elég késve olvastam ezt a játékot, ezért gondolom már mindenki megkapta. Ha valaki mégsem, de kedvet érez, akkor rajta, vegye úgy, hogy megkértem.:)

Rosamunde Pilcher: Otthon


Nagyon régóta szemeztem már ezzel a könyvvel, de sokáig nem mertem belevágni, mert tudom, hogy a II. világháború idejében is játszódik. A szomorú könyvektől pedig félek. Viszont a hatalmas Pilcher rajongásom végül győzedelmeskedett és pár nap alatt letudtam a 2 kötetes regényt! Hihetetlenül jó!!!!
Természetesen bejött, amitől féltem és a második könyv olvasása közben sokszor volt sírhatnékom a szülések után keletkezett túlérzékenységemnek köszönhetően. Viszont igyekeztem nem annyira belegondolni és gyorsan továbbolvasni. Ez bejött, de ha valaki szeret jókat szomorkodni, akkor hajrá, lehet sírni rendesen.
Az első kötet során pedig olyan összeesküvéselméletet fedeztem fel, ami már engem is meghökkentett.:) Tehát adva van egy fiatal, anyukájától/családjától elszakított lány, aki új iskolába kerül. Adott ugyanekkor egy gazdag, és vidám család, sok testvér, fényűzés, csillogás, mindenki gyönyörű és a lányt egyszerűen vonza ez a család. Meg is ismerkedik velük, ugyanis az egyik lányuk a legjobb barátnője lesz, a fiúkba pedig beleszeret. A fiú neve: Edward! 
Khm...beugrott valami?;-) Azért gondolom, hogy mégsem totál lenyúlás, mert akkor csak nem Edvard lenne a srác neve a Twilightban is, de ettől függetlenül folyamatosan bennem van, hogy ez simán lehetett egy tudatalatti ihletforrás.:)